AKTUELNO

Nemanju Pavlovića, koji je u trenutku kada nije bio na dužnosti goloruk savladao razbojnika u Mladenovcu, nagradio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Naime, Pavlović, koji nije bio na dužnosti i nije imao kod sebe službeno oružje, u noći između 20. i 21. septembra savladao je i razoružao osumnjičenog, koji je uz pretnju pištoljem pokušao od radnice u jednom ugostiteljskom objektu u Mladenovcu da oduzme novac.

Pavlović je posle ovog herojskog čina opisao kako je sve to izgledalo.

- Čuo sam kako radnica poziva u pomoć. Izašao sam iz auta i video da je uperio pištolju radnicu, u tom trenutku ona je uspela da izađe i pobegne. Zatim je krenuo i on, a ja sam krenuo na njega. Rekao sam mu: stoj, policija. U tom trenutku, on je uperio pištolj ka meni - ispričao je Pavlović.

Pavlović je opisao i kakav je bio osećaj kada se našao oči u oči sa razbojnikom koji je uperio oružje u njega.

- U tom trenutku osećaj je čudan. Gledate samo u taj pištolj i jedino o čemu razmišljate je da ga uzmete. Nemate mnogo mogućnosti drugih - kazao je Pavlović.

Ministar Stefanović, koji je nagradio policajca za hrabrost, rekao je da je Pavlović pokazao šta znači hrabrost, obučenost i požrtvovanost u službi, kao i da svojim primerom doprinosi jačanju poverenja građana u policiju i njihovom osećaju sigurnosti.

- Hteo sam posebno da mu se zahvalim i nagradim zato što je u ovoj akciji, pored ogromne hrabrosti, Nemanja pokazao značaj obuke koju je prošao, šta znači biti pripadnik posebne jedinice policije kakva je Policijska brigada i kako mladi ljudi iz policije, rizikujući svoj život, štite bezbednost građana Srbije - naglasio je Stefanović.

Foto: mup.gov.rs

Ministar je podsetio da je Pavlović goloruk intervenisao protiv naoružanog razbojnika, oduzeo mu pištolj i savladao ga, čime je pokazao dobru primenu policijskih ovlašćenja u praksi.

- Želim da se, još jednom, zahvalim svim ljudima iz policije koji ovakvim aktivnostima jačaju poverenje građana u policiju i čine našu zemlju sigurnom - zaključio je Stefanović.

#Nagrada

#Nebojša Stefanović

#Policija

'